Over IJssalon Hygge

Hygge – ijs, koffie en gezelligheid. Hygge is Deens voor gezelligheid.

De ijssalon is in Scandinavische sferen ingericht, met veel hout, gezellige lampjes en kaarsen. In de ijssalon zijn diverse zitjes waar je kunt genieten van warme chocolademelk, koffie of thee.

Natuurlijk kan er ook genoten worden van het ambachtelijk bereide ijs.

Room of fruit

IJsbereider Bart maakt al het ijs zelf in de ijskeuken van de ijssalon. De basis van waaruit hij werkt is room of fruit. De roombasis is gemaakt volgens de eigen ontwikkelde receptuur en zorgt voor een volle romige smaak. Het kaneelijs, maar ook de witte chocolade en oreo zijn erg populaire roomijssmaken. Bij de fruitsmaken zijn appel-peer, citroen, aardbei en banaan populair. Het appel-peerijs is afkomstig van appels en peren uit de Betuwe en de Bommelerwaard. Het bananenijs is afkomstig van bananen uit de biologische winkel Salt Organic die iets verderop in de straat zit. Waarom ver zoeken als kwaliteit om de hoek zit?  

Locatie

De ijssalon zit aan het begin van de Boschstraat, net na de kruising met de Sint-Maartenkerk en het Stadskasteel. De auto kan (gratis) geparkeerd worden bij de Omhoeken (zo’n 100 meter lopen). De fiets kan gestald worden op nog geen 50 meter bij de fietsenrekken van Theater De Poorterij. Een speeltuintje bevindt zich om de hoek.

Ambachtelijk ijsbereider

IJsbereider Bart is altijd al een groot liefhebber geweest van ijs en besloot uiteindelijk bij het ijscentrum in Wageningen de opleiding tot ambachtelijk ijsbereider te volgen. “Het mooie van zelf ijs bereiden is dat je de meeste invloed op de smaak hebt” aldus Bart. Het ijs wordt ambachtelijk vers bereid in de eigen ijskeuken van de ijssalon. Bart geniet van het contact met de bezoekers van de ijssalon. “Het is leuk als gasten meedenken over nieuwe smaken, die we dan nog kunnen maken ook. De enthousiaste reacties zijn dan een geweldige beloning en compliment”.